Alicante uteliv

nightlife-alicante

Alicante har också ett av regionens mest blomstrande nattliv och ingenstans i den vackra staden frodas nattlivet mer än i området som kallas ”El Barrio”. Detta stråk ligger runt huvudkatedralen och Ramble de Mendez Nuñez. Här kan besökande välja bland det bästa som finns av barer och nattklubbar i staden, de flesta har flotta terrasser eller balkonger och läckra typiska drinkar och rätter.

Det finns också musikklubbar med elektronisk musik och de importerar ofta DJ:s från andra länder. Här finns något av det bästa staden har att erbjuda inom underhållning. När kvällen blir sen, finns det ett ställe att ha trevligt på som passar varje smak och de mest populära ställena gör det möjligt för vem som helst att ha det kul medan de besöker staden Alicante.

TempelXandom

Adress: Lopez Torregrosa Gt

Denna pub öppnade ganska nyligen i Alicante och har snabbt blivit mycket populär på grund av den höga kvaliteten på musiken som spelas där. Det är därför ett ställe som varje elektronisk musikentusiast måste besöka.

O’Hara Irish Pub

Adress: Explanada de España, 4

Vad skulle alla världens städer göra utan sin egen irländska pub? O’Hara är en av de största i området. De har öppet hela dagen och serverar frukost, kaffe och andra varma drycker samt alkoholhaltiga drycker om kvällen.

Clan Cabaret

Adress: Capitán Segarra Gt. nr.16

Tel: +34 965 210 003

Detta ställe är väldigt populärt tack vare sin förmåga att erbjuda sina gäster en äkta Alicante-upplevelse. Det har blivit en referenspunkt för turister och för folk i allmänhet som ytterligare vill lära känna stadens fritidskultur. Emellanåt arrangeras där också konserter eller visningar av målerier.

Isla Marina

Adress: Villajoyosa Av. S/N

Tel: +34 965 265 728

Delvis bar, delvis restaurang, delvis pub – Isla Marina är utan tvivel det mest trendiga stället i Alicante på kvällstid. Puben har en liten restaurang med utsikt över havet, så man kan antingen välja på att äta middag eller att dricka och dansa på dansgolvet – allt på samma ställe.

Malatesta

Adress: Doctor Gadea Av, 17 kjeller

Tel: +34 966 089 669

Den största fördelen med denna nattbar – vilket gjort den så populär både bland turister och bland lokalbefolkning – är att den har områdets största ölutbud. Baren besöks också av människor från många olika länder. Det är ett favoritställe för fotbollsälskare som kan samlas för att kolla på de senaste och mest spännande matcherna medan de tar en öl och något gott att äta.