Restauranger Alicante

alicante-restaurants

Huvudrätter

För folk som trodde att ris bara är populärt i asiatiska länder så kommer Alicante att visa dem något annat. I Alicante är ris inte bara något som serveras tillbehör på en liten del av tallriken. Här finns det faktiskt speciella risrestauranger (känt som ”Arrocerías” av lokalbefolkningen) som ofta har över 100 olika recept baserade på ris. Paella (en blandning av saffransris, skaldjur och grönsaker) är den mest berömda av alla rätterna. Dessutom är Alicante mycket känt för kvalitén på fisk och skaldjur eftersom det alltid rör sig om färska varor av bästa kvalitet. För dem som föredrar korv eller andra typer av kött, kommer det från fjällen i närheten av Alicante. Ett stort urval av sallader finns alltid på menyn var du än går.

Drycker och desserter

En mycket populär lokal dryck är tillagad av det som kallas tigernötter (eller jordmandel) och heter “horchata”. Den serveras i barer över hela staden.  Det finns också en väldigt populär (och förstaklassig) spansk dessert som heter ”turrón” och tillagas av äggvitor, socker, mandel samt honung och den kan köpas som en skiva med marsipan eller till och med som smaksättning på glass.

Populära områden för att äta ute i Alicante

Alicantes centrum har många olika restauranger och de flesta ligger nära tinghuset. Ett annat fint ställe att äta på är i det området som ligger vid det gamla kvarter som kallas El Barrio. Precis i närheten av Plaza del Carmen (som ligger vid katedralen) kan gäster hitta restauranger som serverar ypperliga middagar hela kvällen.

Rent generellt äter man lunch i Alicante mellan kl. 12.00 och kl. 14.30. Middagen börjar serveras kl. 20.00 och varar som regel ett par timmar. Matkulturen i Alicante (som i resten av Spanien) är något som tas på fullaste allvar av det spanska folket och den utgör en aspekt av kulturen som besökande uppmuntras att lära känna en smula för att fullt ut kunna uppskatta den. I Alicante är mat en avslappnad affär och lunch och middag är inte något som man skyndar med.

Här kommer en lista på några rekommenderade restauranger:

La Ereta restaurang

Adress: Parque la Ereta, Monte Benacantil

Tel: +34 965 143 250

Restaurangen La Ereta som ligger precis vid sidan av berget Benacantil, är en av Alicantes mest populära. Här serveras förstaklassig mat som tillfredställer de mest kräsna gäster. Restaurangen har också en vacker utsikt över kusten, slottet Santa Barbara och hela det omkringliggande området.

Darsena restaurang

Adress: Marina Deportiva St., Muelle Levante No. 6

Tel: +34 965 207 399

Detta är stället för alla som vill pröva en ordentlig spansk ”Paella” eftersom det är en av restaurangens specialiteter. Denna restaurang är också en av de äldsta i området och har en fantastisk utsikt över kustlinjen.

Nou Manolin restaurang

Adress: Villegas St. No.3

Tel: +34 965 200 368

Denna restaurang är en av de mest tillgängliga i Alicante eftersom den ligger på stadens livligaste gågata. Den har en diger meny men restaurangen är mest känd för sina ”tapas” som förnöjer både lokalbefolkningen och alla utländska gäster.

El Cantó restaurang

Adress: Alemania­­ St. No.26

Tel: +34 965 925 650

Detta är en annan av Alicantes restauranger som är välkänd för sina ”tapas”. Den är utan tvivel något att rekommendera men eftersom de inte tar emot bokningar så måste de som vill äta där antagligen vänta i kö en stund. Men det är det värt!

Bar Guillermo

Adress: Pintor Velazquez St., No.21

Tel: +34 965 200 184

Denna populära ”tapas”-bar ligger mitt i Alicantes centrum och är en av de få restauranger som erbjuder hemlagade rätter vilket har gjort den mycket populär hos lokalbefolkningen. Men den har blivit ännu mer populär tack vare sina “montaditos” som är stora smörgåsar som kan beställas med olika fyllningar.