Shopping Alicante

shopping-alicante

En av de bästa aspekterna med att shoppa i Alicante är att man ständigt blir överraskad. Få har tänkt sig att man kan hitta ett sådant urval av butiker och köpcentrum av toppkvalitet som det finns här. Urvalet är otroligt och besökande kan hitta allt från toppdesignerkläder och lyxartiklar till keramik och annat lokalhantverk.

De viktigaste köpcentren i Alicante finns runt stadens centrum och i den gamla stadsdelen, där shoppingupplevelsen sömlöst blandas med de fritidserbjudanden som är tillgängliga för besökande. Tre av de mest representativa köpcentren i Alicante är Panoramis Complex, Gran Via Shopping Centre och Plaza Mar 2 Shopping Centre.

Komplexet Panoramis

Adress: Muelle de Poniente Gt. No. 6, Alicante

Ett av komplexet Panoramis huvudattraktioner är att man därifrån har en fantastisk utsikt över Alicantes hamn. Dessutom har detta köpcentret ett av stadens största urval av butiker och en multi-skärms TV-byggnad samt många barer och restauranger. Panoramis är öppet dygnet runt vilket gör det till det ideella stället att slappna av och handla sent.

Gran Via Shoppingcenter

Adress: Gran Via Av., Jose Garcia Selles 2, Carolinas

Gran Via Shopping center är kanske det shoppingcenter som erbjuder de besökande det allra största urvalet av butiker att välja mellan med över 100 återförsäljare av nästan allt som finns – från de mest dyrbara lyxartiklar och berömda designerkläder till en lång rad sko- och presentbutiker, inhemska varor och mycket mer. Köpcentret har också flera kaféer och andra lokaler där folk kan ta en paus från alla erbjudanden.

Plaza Mar 2 Shoppingcenter

Adress: De Denia Av., Alicante, 03016, Costa Blanca

Detta är det köpcentrum som ligger närmast den trendiga Postiguet-stranden. Det finns inte lika många butiker där som i de stora köpcentren i Alicante vilket gör upplevelsen mycket mer intim och avslappnad. Köpcentret har en del butiker, musikaffärer och kaféer med en fantastisk utsikt. Förutom att erbjuda ett stort urval av köpcentrum har Alicante också affärsgator och lokala marknader som ger de besökande en mer avslappnande köpupplevelse.

Centralmarknaden (Mercado Central)

Adress: Avenida de Alfonso el Sabio

Alicantes centralmarknad är något för dem som vill uppleva en ordentlig shoppingatmosfär. Här finner de besökande otaliga säljare som säljer all typ av färsk mat såsom bröd, ost och lokala specialiteter som man inte kan hitta någon annanstans i Spanien.

El Barrio

Direkt när man som besökande kommer till Alicante blir man rekommenderad att El Barrio är väl värt ett besök. Detta färgrika ställe har några små butiker som säljer souvenirer, typiska matvaror och till och med lokalproducerade klädesplagg.

El Corte Inglés

Adress: Maison Nave Av. No.53

El Corte Inglés är en välkänd spansk varukedja. Där säljs ett stort urval av varor, från parfymer till sportutrustning och till och med elektroniska artiklar. Dessutom finns en snabbköpsavdelning som gör detta till det bästa stället för dem som vill handla allt på ett ställe