Transport Alicante

transport-spain

Eftersom Alicante är ett så populärt resmål för turister, utvidgas transporterbjudandet stadigt och ger både besökande och lokalbefolkningen många olika transportmetoder att välja mellan. Några av de viktigaste är tåg, tunnelbana och taxi. Dessutom har staden sin egen flygplats.

Tåg

Alicante har en centralstation, som kallas Estación de Tren de Alicante. Den ligger på Salamanca-avenyn och har många goda järnvägsförbindelser till Spaniens största städer som Barcelona och Madrid. Det finns också andra järnvägssträckor som förbinder Alicante med Castilla, Asturias, Valencia och till och med Montpellier i Frankrike.

Tunnelbana

Förutom tåg har Alicante en kort tunnelbanelinje på omkring 4,2 km som förbinder fyra stationer i stadskärnan.

Taxi

Alicantes taxibilar är mycket effektiva och professionella. Det finns både taxihållplatser och en service som kan förhandsbokas för besökande som önskar mer kontroll över sin budget. Servicen är inte dyr och de allra flesta chaufförerna har god kunskap om staden och dess attraktioner och kommer med glädje att berätta för kunderna om stadens bästa turistställen.

Alicante flygplats

Staden Alicante har en liten flygplats som ligger ungefär 9 km söder om Alicante. Den är alltid i utmärkt skick och har otroligt hjälpsam och vänlig personal. Det finns också en synnerligen hjälpsam informationsdisk om bagaget skulle försvinna och man kan till och med köpa med sig ett litet nödpaket som täcker de mest nödvändiga behoven tills bagaget hittas igen och skickas till passagerarens hotell eller annan logi