Alicante attraktioner

attractions
Som nämnts ovan så är Alicante en stad som är beroende av turismen. Detta har gjort att det utvecklats ett stort urval av attraktioner som passar varje smak. Några av de viktigaste är:

Stränder

Huvudattraktionen i Alicante är de många stränderna, stadens njutbara varma väderlek och dess skönhet. Dessa anledningar plus att det är ett kustområde utgör ofta en turists huvudanledningar att åka till Alicante. Av alla de stränderna som man kan välja mellan är El Postiguet utan tvekan den mest populära. Den ligger mitt i Alicantes centrum och i närheten av slottet Santa Barbara. Denna strand är så vacker att den faktiskt har varit populär sedan 1800-talet.

Slottet Santa Barbara

På toppen av berget Benacantil ligger slottet Santa Barbara, en flera hundra år gammal konstruktion från kolonialtiden som ger de besökande en otrolig utsikt över hela staden och klara dagar kan man se hela vägen till ön Tabarca.

Ön Tabarca

Ön Tabarca ligger en timmes båttur från Alicantes kust och anses som en absolut nödvändighet för alla som kommer till Alicante. Båtar till ön avgår från Alicantes hamn flera gånger per dag om sommaren och minst tre gånger i veckan under de andra årstiderna.

Det arkeologiska museet

Adress: Plaza Doctor Gomez Ulla S/N

Alicantes arkeologiska museum (också känt som MARQ) ligger märkligt nog i ett gammalt renoverat sjukhus. Där visas många föremål från den paleolitiska perioden och museet fick 2004 till och pris som årets europeiska museum.

Gravina konstmuseum

Adress: Gravina Street, 13 -15

Gravina konstmuseum (också känt som MUBAG av lokalinvånarna) är Alicantes distriktkommuns konstsamling och visar sport-artistiska föremål från så långt tillbaka som medeltiden och fram till början av 1900-talet.

Bålen i Sankt John Museum

Adress: Teniente Alvarez Soto Gt.

Detta intressanta museum samlar på pjäser som räddats från en av årets mest populära festivaler som handlar om att bränna trästatyer. Museet är också fullt av fotografier och kostymer från festivalerna vilket gör det till en god informationskälla för alla dem som gärna vill lära sig något om denna festival men inte kan vara i staden när festivalen går av stapeln.

TuriBus

TuriBussen är en turisttjänst som staden Alicante erbjuder dem av sina gäster som gärna vill få se en första glimt av staden men även till dem som har extra tid. Denna tur erbjuder nio populära hållplatser och alla sevärdheterna blir förklarade på spanska, engelska, tyska, franska och italienska. Bussarna går varje timme från tisdag till söndag och olika priser finns för både barn och vuxna.

Museum för samtidskonst

Adress: Plaza de Santa Maria 3

Detta museum i barockstil är också känt som MACA och kan dateras till 1685. Det ligger i den äldsta byggnaden i Alicante. Museet innehåller 4200 m² med samtidskonst från 1900-talet och är öppet varje dag förutom måndagar.